dijous, 31 de desembre del 2009

ISTE

Aquest text pertany al document de les normes d'ISTE titulat :Dissenyen i desenvolupen experiències d'aprenentatge i avaluacions pròpies de l'Era Digital.


"Els docents dissenyen, desenvolupen i avaluen experiències d'aprenentatge autèntic i valoracions, que incorporen eines i recursos contemporanis per a optimitzar l'aprenentatge de continguts de manera contextualitzada, i per a desenvolupar el coneixement, les habilitats i les actituds identificats en els Estàndards per a Estudiants (NETS°S). Els docents:

  • Desenvolupen ambients d'aprenentatge enriquits per les TIC que permeten a tots els estudiants satisfer la seva curiositat individual i convertir-se en participants actius en la fixació dels seus propis objectius d'aprenentatge, en l'administració d'aquest aprenentatge i en l'avaluació del seu progrés".

Aquest text ens mostra com en l'actualitat s'introdueixen les noves tecnologies en el camp de l'educació. Aquest fet millora el rendiment dels estudiants i els facilita l'aprenentatge. Un d'aquest nous mètodes que s'utilitzen en moltes escoles és l'ús dels blogs. Amb aquests, els alumnes poden fer incisos sobre tot allò que han aprés a classe i ampliar-ho buscant més informació. Gràcies aquestes publicacions la resta de companys podran llegir-ho i aprendre més sobre el tema que s'està tractant. A més a més poden establir una blocosfera mitjançant la realització de diversos comentaris sobre les noticies o fragments publicats.


diumenge, 27 de desembre del 2009

Recitació del poema

A l'última sessió de gran grup de Comunicació oral, escrita i digital vaig haver de recitar el poema que jo havia escollit.
La tria d'aquest va ser, no pel poema en concret sinó per el autor. I és que des de ben petita que a l'escola sempre alhora de dinar ens feien recitar una sèrie de poemes que té en Miquel Martí i Pol sobre el menjar. És a dir, quan menjàvem crema catalana recitavem el poema sobre aquesta, etc.
Quan va ser l'hora de sortir davant de tothom, sem va assecar la gola, i no m'enrracordava del principi, ja que l'únic que veia eren molts ulls mirant-me fixament. Però un cop vaig aconseguir dir els primers mots van anar sortint un darrera l'altre. Fins que per fi vaig acabar.
Crec que la meva velocitat i volum va ser el adequat però van haver-hi paraules que no les vaig dir a causa dels nervis. La meva posició en recitar el poema no va ser la més idònia ja que estava recolzada sobre la taula i sense fer gestos am les mans.

El debat

En l'última classe de Comunicació oral, escrita i digital, el meu grup i a mi ens va tocar fer el nostre debat. El tema era: El professor té autoritat dins l'aula?.
Al meu grup ens va tocar defensar que si que te autoritat el professor, això va fer que tothom es veies obligat a canviar la seva opinió, ja que totes pensàvem que el professor no en té d'autorita encara que n'hauria de tenir. Va ser molt díficil de defessar-ho però sobretot ens vam basar en un fet real i que últimament està molt present i és que els joves d'avui en dia ja no tenen respecte per a ningú així que són ells els que no fan cas de res.
Jo vaig ser una de les oradores del meu equip. Alhora d'argumentar i exposar les meves opinions crec que o vaig fer massa despresa i de manera complexa, ja que no vaig saber contenir els nervis, ja que com diu el llibre Com parlar bé en públic, tothom té nervis quan fa una exposició oral però els ha de saber controlar.
Pel que fa el debat en general crec que va estar força bé ja que vàrem respectar el temps i torn de paraula. I sobretot ningú va parlar mentre ho estava fent un altre ja que això fa que el debat es converteixi en un "debat" del que surten a la televisió.

Territori

Ja fa temps que la professora Rosa Soler ens va explicar que hauríem de fer un treball final de mòdul sobre el Territori. Tots vam quedar molt sorpresos i a la vegada entranyats. Que volia dir que féssim un treball sobre el territori? Però després de moltes reflexions i explicacions o vàrem comprendre i és que havíem de fer un treball sobre un lloc en concret on passessin unes accions determinades, encara que el lloc no tenia perquè ser físic.
I finalment va ser l'hora de preparar-lo. La Mireia Gou i jo, vam decidir fer-lo sobre el bar Joanet ja que és un lloc molt familiar i dins d'aquest observariem la gent, on es senten, de que parlen. La nostra presentació havia de compaginar el llenguatge oral amb el digital sense que un es poses sobre a l'altre. Després de molt treball crec que ens en vam sortir bastant bé ja que pel que fa el llenguatge oral vam fer el nostre discurs de manera coherent, amb humor i tenint en compte la nostra posada en escena. I pel que fa el llenguatge audiovisual vam realitzar uns vídeos amb programes utilitzats a les classes de TIC.
Estic orgullosa del treball realitzat ja que amb poc temps vam realitzar un bon treball en el qual mentre el ralitzavem van haver-hi moments més tensos que altres però alhora d'expossar-lo vaig gaudir, cosa que poques vegades m'ha passat.


Encarta





Encarta és una enciclopèdia digital multimèdia publicada per Microsoft Corporation des de 1993. És d'edició anual, que existeix en diversos idiomes. Cada article sobre un tema en particular s'integre amb el contingut multimèdia. Aquest inclou il·lustracions, àudio i vídeo. Tots els articles d'Encarta poden ser actualitzats fàcilment mitjançant una coneixió a Internet, però només per un any, ja que després s'haurà d'obtenir la següent versió.
També existeix l'Encarta per a nens de 0 a 12 anys, en la qual apareixen continguts més limitats i amb explicacions més fàcils i dinàmiques.

Aquest treball m'ha estat útil per conèixer aquest programa que mai havia vist ni utilitzat. A nivell individual i personal puc utilitzar l'encarta i per el meu futur coma professional puc utilitzar mi primer encarta.

Ordinadors a les aules


El google docs és un servei gratuït que permet crear en línia, compartir i publicar diversos tipus de documents: de text, presentacions, formularis i fulls de càlcul. Per tant és un programa molt utilitzat per a fer treballs en grup ja que ens facilita les interaccions entre els components del grup, l'intercanvi d'idees i reflexions.
Per tal d'aprendre i aprofundir en l'utilització d'aquest programa, hem fet un treball en grup sobre els ordinadors a les aules, utilitzant sempre el google docs.
Primer hem fet un document de text on cadascú del grup afegia aquella informació que trobava interessant i entre tots la comentàvem inserint comentaris que es veuen reflectits en el document.
Després hem realitzat una presentació sobre els temes tractats en el document de text. Aquesta presentació ha estat visualitzada de manera conjunta però cadascú des de casa seva, ja que ja una persona del grup que pot agafar el control de la presentació i així totes veiem la diapositiva que ella vol. D'aquesta manera mitjançant el fòrum que hi ha podem anar comentant diapositiva per diapositiva.
I per últim hem fet un qüestionari d'opinió sobre el tema tractat, que hem respost nosaltres mateixes.
Ha estat un treball entretingut i diferent el qual ens ha mostrat un cop més com les TIC ens poden facilitar alhora de treballar en grup i concretament aquest programa.

divendres, 11 de desembre del 2009

Eduwiki

Eduwiki és una pàgina web 2.0 on podem elaborar i trobar informació en imatges, vídeos, power point i escrits de diverses temàtiques. Està destinada a nens de primària i secundària. A més a més les mestres el poden utilitzar coma recurs didàctic a les classes del parvulari.
Aquesta és una eina molt útil en el món laboral que ens incorporarem en el nostre futur i per això em realitzat una practica per a veure com s'utilitza aquesta eina.




Aquest power point és un recurs audiovisual que podria utilitzar la mestre en la seva classe de parvulari per ensenyar els colors. Aquesta metodologia seria més enriquidora i entretinguda per els alumnes. Hem utilitzat el google docs per a fer la presentació.
Aquesta seria penjada en la wikipedia per tal que altres professionals i alumnes o poguessin veure i consultar.

diumenge, 8 de novembre del 2009

La lectura en veu alta

En la classe de grup petit de comunicació hem agut de portar tots un paràgraf d'un llibre i llegir-lo en veu alta.
Mai hagués pensat que s'havien de tenir tants factors en compte alhora de fer una lectura en veu alta. I és que aquestes només poden ser escoltades pels oients en el moment de l'emissió és per això que em de tenir en comte:
  1. la intensitat de la veu, de manera que tot l'auditori ens pugui escoltar.
  2. la posició en que estem llegint, ja que aquesta farà que la veu surti amb més o menys facilitat.
  3. la posició del llibre respecte nosaltres, ja que ha d'estar davant nostre però que no tapi la boca i en una posició on puguem llegir amb el coll recte.
  4. el fragment que hem de llegir, és més recomanable que el passem al ordinador i ampliem la mida de la lletra, per no tenir cap dificultat per llegir-ho
  5. marcar tots els signes de puntuació que hi hagin en els text ja que aquests seran els que regularan la nostre respiració.
  6. mirar el públic mentre estem llegint, això mostrarà que no estem llegint per nosaltres sinó per uns oients.
Exemple de lectura en veu alta:


Lliga de debats universitaris

En l'última sessió de gran grup de comunicació oral, escrita i digital, vam estar parlant sobre el nou exercici que havíem de fer. Aquest consisteix en fer debats en grups de deu persones.
Per tal d'aprendre com es feien realment els debats, és a dir, quin és el ordre, quin és el paper de cada persona del grup, les estratègies que segueixen, etc. Vam veure un vídeo que era la final dels debats de la lliga universitària.




En aquest vídeo em pogut observar la part formal d'un discurs. Primer parlen els orador de cada equip, el de a favor i el de encontre del tema que s'està tractant. Aquest presenten el seu equip i el tema, introduint breument allò que més tard argumentaran. Tot seguit comencen les refutacions on els investigadors argumenten les opinions del seu equip i argumenten el punts que fan que estiguin a favor o encontre del tema. En aquest apartat vam poder observar com el membres del equip contrari poden realitzar preguntes. I per últim l'orador de cada equip conclou el discurs fent un breu resum i una conclusió d'allò que s'ha tractat.
La veritat és que penso que és un vídeo molt interessant ja que mai havia vist un debat formal de veritat i no el tenia plantejat d'aquesta manera. Crec que ens ha servit molt per a la futura realització del nostre debat, ja que sinó l'haguéssim vist penso que haguessin sigut argumentacions orals sense ordre i amb un lèxic més col·col·loquial. Aquesta falta de torns hagués fet que el públic o oients no entenguessin res del que argumentàvem.

divendres, 6 de novembre del 2009

dijous, 29 d’octubre del 2009

poema


Per tal d'aprendre a utilitzar programes on es pugui combinar la veu amb l'imatge o vídeo. Hem realitzat aquest vídeo on es pot escoltar la recitació d'un poema amb una música de fons mentre es veu una imatge i la lletra del poema.
L'audacity ens ha permès enregistrar la nostra veu i més tard afagir-li una música de fons, amb un volum més baix que la nostra veu. Aquest àudio ha estat guardat en format mp3.
Per últim ha estat el programa movie maker que ens ha permès realitzar aquest vídeo ja que hem importat el so, la imatge i la lletra i finalment ha sorgit aquest vídeo. El movie maker a més ens ha ajudat a fer els retocs finals com són: el color del fons, el color de la lletra, etc.
Mai havia utilitzat aquest programa i per això ha estat un treball fantàstic que em servirà per a fer altres treballs, presentacions, etc.

dimarts, 20 d’octubre del 2009

Qui ets tu?


És molt dificil trobar un bon amic, més dificil encara deixar-lo i impossible oblidar-lo.





És una persona alegre, riallera i expressiva que amaga un caràcter amb força personalitat, és sincera amb les persones que estima, però tímida i retreta amb aquells amb qui la confiança encara no ha arribat, demostra preocupació pels febles i amb un canvi fort de en la seva pròpia seguretat no amaga les coses que creu injustes o que senzillament no estan bé. L'expressivitat és un dels seus grans trets que la fan única, cada sentiment és reflexat en la seva cara d'una forma diferent, la tristesa amb un lleuger plor d'ulls i una mirada baixa, la felicitat obrint la boca de punta a punta d'orella arrufant el nas cap endins li agrada sentir que les persones que l'envolten també són feliços per això sempre té alguna cosa a dir quan es tracta d fer riure als demés.


Alta, prima i estilitzada així és ella físicament. La seva cara és arrodonida amb unes grans galtes. Té uns ulls marrons, petits i xinats i una boca de pinyó que contés uns llavis prims, menuts i lleugers.
El seu tret caracteristic és la seva llarga, castanya i brillant cavallera, amb un gran serrell.

Es tracta d'una persona a la qual li agrada molt tenir el seu propi espai interior, on reflexiona i pensa. La seves aficions son escoltar música i principalment passar temps amb els altres, ja que ella és molt amiga dels seus amics.



Es mostra amb la bondat i felicitat d'una infant.

diumenge, 18 d’octubre del 2009

Reflexions sobre el llibre d'emocions

En l'última sessió de seminari vam fer una exposició oral sobre el llibre d'emocions.
En aquest llibre unes professores ens expliquen com educant a nens de 3 a 5 anys a través de les emocions.
A més a més també vam veure un vídeo sobre un professor d'una escola pública del Japó el qual tindrà com a objectiu d'aquell any fer que els nens entenguin quina és la clau per a viure feliç i aprendre a pensar en els altres de debò.
Aquest vídeo ens va impactar molt a tots quan el vam veure ja que ens mostra com els alumnes s'ajuden mútuament i intenten ser feliços.
A la sessió de seminari vam estar discutint sobre les tècniques que utilitzaven les professores del llibre emocions i el professor del vídeo. Vam mostrar-nos a favor d'aquestes tècniques però pensem que és impossible o molt difícil que una escola et deixi aplicar aquestes tècniques tan diferents a les convencionals que utilitzant quasi totes les escoles.
Pensem que en aquest mes que portem em aprés moltes coses i estem molt receptius a les noves propostes de no utilitzar fitxes a les classes i de fer que els nens experimentin més a la hora de aprendre però creiem que quan sortim de l'universitat esperançats en aplicar tot això, ens ho negaran i continuarem eternament amb la utilització de fitxes.

Comunicació digital

A l'ultima classe de comunicació vam començar a parlar sobre la comunicació digital, ja que fins ara ens havíem centrat en l'escrita i l'oral.
Els missatges audiovisuals per tal d'influir al públic treballen amb la nostre psicologia i en saber que pensa la societat.
Vam posar com exemple de comunicació digital l'anunci, el qual influeix molt en nosaltres. Però a més a més els anuncis també contenen missatges que avegades fan gràcia però que hem de tenir en compte com per exemple: discriminació, machisme, etc.
Molts del anuncis que veiem no ens adonem que amaguen aquest missatges.

Utilitat del google docs

Últimament a la universitat ens demanen fer molts treballs en grup a la vegada, es per això que men he adonat que el google docs té una gran utilitat.
En tots els treballs que he de fer per ordinador, utilitzo aquest programa i així les meves companyes també poden escriure la part que els i toca. Amés a més com que n'hem de fer tants, és impossible quedar per fer-los tots i d'aquesta manera ens ho facilita moltissim.

dilluns, 12 d’octubre del 2009

La descripció

La descripció és un mode d'organització del discurs que pretén representar lingüísticament a persones, animals, etc.
La seqüència descriptiva en la major part dels textos apareix combinada amb altres seqüències. Però sobretot és utilitzada en l'àmbit literari.
Podem tobar diferents classes de descripció:
  1. OBJECTIVA: l'autor adopta una actitud imparcial davant de l'objecte descrit, limitant-se a descriure'l. Aquest tipus de descripció és pròpia dels textos acadèmica i científics.
  2. SUBJECTIVA: l'autor reflecteix el que li suggereix personalment l'objecte. Normalment té una finalitat estètica.
La descripció segueix una estructura fonamental que consisteix en:
  1. establir el tema, amb la presentació del objecte com un tot.
  2. caracterització, és a dir, anomenar les qualitats, propietats i parts de l'objecte.
  3. relació amb el món exterior tant pel que fa a l'espai i el temps.
Un cop sabem l'estructura per a fer un text descriptiu, hem de seleccionar les paraules precisses que ens permeten imaginar l'objecte de la descripció, ordenar-les i per últim ja podem iniciar la redacció del text en el qual podem utilitzar enumeracions, comparacions, metonímies, etc.

Exemple de descripció:

http://www.youtube.com/watch?v=2VxZ-RqTpDM&feature=related

Competència comunicativa

Per parlar de manera eficaç és necessari tenir una competència comunicativa, és a dir, abans de parlar tenir en compte una serie de factors que faran que parlem d'una manera o una altre.
Aquest factors es divideixen en:
  1. competència lingüística i gramatical: fa referència al domini del codi lingüístic.
  2. competència sociolingüística: fa referència a les regles socioculturals d'ús, és a dir els diferents registres que es poden utilitzar segons l'àrea geogràfica.
  3. competència discursiva: fa referència a la combinació de formes gramaticals i significats per aconseguir un text coherent i cohesionat en qualsevol gènere.
  4. competència estratègica: fa referència a les estratègies de comunicació verbal i no verbal que es poden utilitzar.
A més a més alhora de parlar cal tenir en compte el que diem, el que volem dir i l'efecte que volem provocar.

divendres, 9 d’octubre del 2009

Els blocs

Els blogs o weblogs son en l'actualitat uns grans fenòmens en la Red.
Essencialment, un blog és un espai personal de escriptura a Internet en el qual el seu autor publica articles o notícies en las quals si pot afegir audicions, imatges o videos. Hi ha una interacció entre els usuaris dels blogs ja que poden comentar, llegir o intercanviar informació.
En el seu origen es van crear pensant en fer-los servir com a diaris online on el seu usuari informaria, compartiria, debatria periòdicament sobre les coses que meés l'interassesin. Però un blog pot convertir-se en molt més que un diari ja que té moltes aplicacions que es poden utilitzar en l'àmbit educatiu.

Avantatges de la utilització dels blogs en l'educació:
  1. Interactivitat
La participació és el element fonamental en que es basen els blogs.Això es manifesta principalment en la possibilitat de que els alumnes fagin comentaris sobre el que s'ha publicat.


2. El alumnat es converteix en el protagonista del aprenentatge

Quan un blog es desenvolupa per el alumnat, el model d'ensenyança tradicional s'inverteix, ja que és l'alumne qui assumeix el lideratge del seu aprenentatge.


3. Enllaços (Blogroll)

Permeten incloure una llista de blogs recomanats que solen destaca en la pàgina principal de forma permanent. Això permet expandir la comunitat i obrir reds cap a altres fonts d'informació que es consideren importants per a la profundització en el tema del nostre blog.

4. Retroalimentació

Els comentaris realitzats en un blog estimulen a compartir i revisar els altres blogs.

5. Publicació cronològica

Las actualitzacions en els blogs apareixen en l'ordre invers a la seva antiguitat, quedant lo més nou al principi de la pàgina.
Serveix com a medi per a materialitzar en las classes el recolzament dels recursos audiovisuals.


Tota aquesta informació sobre els blogs ha estat extreta del llibre:

PALOMO,R i RUIZ,J. (2008). Enseñanza con TIC en el siglo XXI. Sevilla: Editorial MAD

dijous, 8 d’octubre del 2009

Documents de google

Google documents es un espai en la web per tal de fer documents via internet. Es tracta d'una gran eina alhora de treballar en grup ja que els documents realitzats amb aquesta programa poden quedar registrats en una pàgina web on els altres companys de grup puguin entrar i fer les seves aportacions i modificacions. D'aquesta manera no s'hauran de fer els treball grupals per parts i després ajuntar-ho tot, sinó que ja cardarà tot en un únic documents.

Dins del google documents podem trobar diferents tipus d'arxius:

  • document de text = document de word
  • presentacions= power point
  • excel

EXEMPLES FETS A CLASSE:


  1. Presentació:


2. Document de text:

Introducció

Índex



Emocions

Llibre

Documental


3. Excel


Revista Fòrum: la millora de la convivència escolar

FITXA TÈCNICA:

  • Títol: Fòrum
  • Autor: Agnès Gradaïlla
  • Número: 15
  • Editorial: Graó
  • Seccions: experiències de diversos professionals
  • Periodicitat: mensual
  • Utilitat: ens serveix per a enriquir els nostres coneixements educatius.
  • A qui va adreçat: normalment a estudiants i al profesorat.
  • Aspectes formals: aquesta revista és de caire educatiu. Està fraccionada en cinc parts que són: editorial, opinió, experiències, tribuna i informacions.
Es tracte d'una revista amb blanc i negre i amb poques fotografies i força lletra. En els articles s'utilitza un llenguatge formal amb un lèxic i una sintaxi senzilla.

SÍNTESIS:

Aquest article tracte sobre la millora de la convivència, el qual és un tema molt present en totes les escoles i sobretot en la nostre societat.
El fet de donar-li tanta importància aquest tema és perquè una mala convivència ens porta a l'increment de problemes en el centre, que acaba deteriorant les relacions entre professors i alumnes i també entre el mateix professorat, genera un sentiment d'insatisfacció professional i un ambient tens per a tothom.
Primer de tot s'ha d'analitzar la situació i observar quins són els problemes al centre (vandalisme, agressions,etc.), un cop realitzat això s'ha d'acordar on es vol anar, què es farà i quina serà la tasca de cadascú. En la millora de la convivència és necessari la col·laboració tant de familiars, alumnes i professionals ja que com diu Joan Teixidó , "la convivència és cosa de tots".

OPINIÓ:

Crec que realment el tema de la convivència és un pilar fonamental per a viure en societat. Ja que em de saber conviure tots junts i aprendre a
tractar i resoldre els problemes que hi han. Per això és necessària la col·laboració de tots.
A més a més si es tracten els problemes, podrem arribar a viure en una civilització millor on tothom es respecti mútuament. Així al haver de treballar junts o fer qualsevol cosa en grup, si hi ha una bona convivència es fa molt més fàcil i enriquidor.

dijous, 1 d’octubre del 2009

Com publicar un video?

El portal edu3.cat.
Edu3.cat




Aquesta entrada ha estat editada amb la finalitat de aprendre a penjar videos des de la classe de TIC.
Primer de tot, em buscat un vídeo, en aquest cas relacionat amb el tema d'emosions en els infants, que és un dels continguts que estem treballan al seminari a través d'un llibre. Un cop seleccionat el vídeo, anem a fitxa audiovisual, i al final de tot surt una etiqueta "codi per embedir l'audiovisual". Copiem aquest codi i l'enganxem a una nova entrada en el nostre blog en el apartat de modifica l'htm.

dimarts, 29 de setembre del 2009

Aprendre i créixer

En aquest article titulat Aprendre i créixer extret del llibre Educació i vida quotidiana publicat al 2003 per E.Bosch ens vol transmetre a partir de la història d'un nen, l'importància de la lectura.
Tot comença amb la relació d'una professora amb un alumne; el recolze, l'anima, li transmet seguretat i el motiva perquè el nen tingui curiositat i ganes per seguir endavant amb els seus coneixements. Gràcies a tot plegat, el nen empren el camí de la lectura.
Amb la dedicació, el treball, la paciència i l'esforç personal es pot aconseguir els objectius que un es proposa. A més a més, ens hem adonat que la lectura és imprescindible per a la vida quotidiana i que apart d'instruir-nos ens educa.
Hem arribat a la conclusió que la lectura no només és una manera d'explicar històries sinó d'ampliar la imaginació i de realitzar-se un mateix.


Idees principals:

- Aprendre és créixer.
- L'esforç i la dedicació personal és important per assolir els objectius que un es proposa.
- Una professora ha de transmetre seguretat i paciencia d'entre altres aspectes perquè el nen o nena progressi adequadament.
- La lectura és fonamental per la societat d'avui en dia.
- La lectura ena ajuda a obtenir i millorar unas bones capacitats comunicatives, tant oral, escrita i digital.


Mireia Gou
Júlia Martin
Joana Gomis
Sandra Cabo
Maria Simón

Qui sóc jo?

En aquesta classe de comunicació oral, escrita i digital hem realitzat un exercici, el qual ens havíem de descriure des de el punt de vista de ser un estudiant, de ser un fill, de ser un net, etc.
D'aquesta manera en llegir les descripcions dels altres, havíem de proposar cinc adjectius que descrivissin aquella persona i formular-li una pregunta qualsevol, que ens interesses.
Aquest exercici ens ha ajudat a fer una reflexió de nosaltres mateixos, al descriure'ns, i a la vegada conèixer coses sobre els demés. A més a més serveix per practicar el llenguatge escrit i la coherència d'aquest textos.

dimarts, 22 de setembre del 2009

Pluja d'idees

Des de ven petits ens han ensenyat a fer una pluja d'idees abans de fer redaccions o cròniques. La pluja d'idees un mètode de planificació i organització de les idees per tal de fer una bona redacció.
Aquest mètode consisteix en que tot el grup classe digui totes les idees que se'ls i passin pel cap sobre el tema que ha dit el professor. Després es fa una selecció de la llista tenint en compte uns factors en concret.

Educant a ciutadans

El títol del meu blog és extret d'un lema de la meva antiga escola, el qual sempre m'ha semblat molt interesant i ingeniós. Crec que és una bona manera de definir el que farem nosaltres com a futurs mestres, ja que educarem a infants que a la vegada són i serán ciutadans. Per aixó he volgut fer aquesta mensió i compartir amb vosaltres aquesta petita frase i el gran significat personal i professional que per mi té.