divendres, 9 d’octubre del 2009

Els blocs

Els blogs o weblogs son en l'actualitat uns grans fenòmens en la Red.
Essencialment, un blog és un espai personal de escriptura a Internet en el qual el seu autor publica articles o notícies en las quals si pot afegir audicions, imatges o videos. Hi ha una interacció entre els usuaris dels blogs ja que poden comentar, llegir o intercanviar informació.
En el seu origen es van crear pensant en fer-los servir com a diaris online on el seu usuari informaria, compartiria, debatria periòdicament sobre les coses que meés l'interassesin. Però un blog pot convertir-se en molt més que un diari ja que té moltes aplicacions que es poden utilitzar en l'àmbit educatiu.

Avantatges de la utilització dels blogs en l'educació:
  1. Interactivitat
La participació és el element fonamental en que es basen els blogs.Això es manifesta principalment en la possibilitat de que els alumnes fagin comentaris sobre el que s'ha publicat.


2. El alumnat es converteix en el protagonista del aprenentatge

Quan un blog es desenvolupa per el alumnat, el model d'ensenyança tradicional s'inverteix, ja que és l'alumne qui assumeix el lideratge del seu aprenentatge.


3. Enllaços (Blogroll)

Permeten incloure una llista de blogs recomanats que solen destaca en la pàgina principal de forma permanent. Això permet expandir la comunitat i obrir reds cap a altres fonts d'informació que es consideren importants per a la profundització en el tema del nostre blog.

4. Retroalimentació

Els comentaris realitzats en un blog estimulen a compartir i revisar els altres blogs.

5. Publicació cronològica

Las actualitzacions en els blogs apareixen en l'ordre invers a la seva antiguitat, quedant lo més nou al principi de la pàgina.
Serveix com a medi per a materialitzar en las classes el recolzament dels recursos audiovisuals.


Tota aquesta informació sobre els blogs ha estat extreta del llibre:

PALOMO,R i RUIZ,J. (2008). Enseñanza con TIC en el siglo XXI. Sevilla: Editorial MAD

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada